Tuesday, April 17, 2012

[RAHSIA & TIPS] TAMBAH KETINGGIAN DENGAN CARA MUDAH & BERKESANAnda mencari cara yang selamat, berkesan, murah & semulajadi untuk menambah ketinggian?
Jemu kerana bertubuh rendah?
Hampa dan kurang keyakinan diri dalam segala yang anda lakukan sebab anda rendah?
Anda mencari cara terbukti untuk menambah ketinggian?
Jelak menghabiskan wang dengan cara-cara menambah ketinggian yang palsu, serta teknik dan barangan yang tidak berkesan?

Kini Anda Boleh Menambah Ketinggian, Walaupun Selepas Akil Baligh!

Tahukan anda bahawa 95% individu tinggi di dunia ini mempunyai ibubapa yang lebih rendah, dan mereka membesar melepasi ketinggian ibubapa mereka. Anda boleh mempengaruhi tumbesaran anda tidak kira baka mahupun ciri fizikal keturunan anda, atau apa sahaja yang dikatakan orang mengenai alat menambah ketinggian ini.

Bukti-bukti yang akan membuatkan anda terkejut, ternyata tulang yang kita miliki ini boleh berubah panjangnya tanpa dipengaruhi oleh faktor usia:

Bukti Mengenai
Tulang Juga Boleh Berubah Kepanjangannya
Percayakah anda, seorang perenang itu mempunyai torso yang lebih panjang? Sebagai contoh: perenang antarabangsa Michael Phelps, dengan ketinggian 6 kaki 4 inci, beliau memiliki torso bagi individu berketinggian 6 kaki 8 inci. Sukan renang merupakan sukan yang amat menyihatkan disamping boleh membantu anda untuk menambah ketinggian serta membuatkan tubuh badan bertambah sihat.
Dalam sukan baseball, tangan seorang pitcher kebiasaannya 1-3 inci lebih panjang daripada tangan orang biasa kesan daripada latihan membaling bola baseball.
Aktiviti menendang dapat membantu ketinggian pada tulang kering pada kaki dan tulang paha. Steven Seagal, Van Damme dan Bruce Lee mempunyai kaki yang panjangnya melebihi badan mereka. Perhatikan juga pada Kick Boxer Thai, anda akan mendapati mereka mempunyai kaki yang lebih panjang. Hampir kesemua kick boxer mempunyai kaki yang lebih panjang 1-2 inci dari kebiasaannya (1 inci = 2.54 cm, jadi hampir 5 cm!!)
Wanita dari kalangan suku kaum Karen mempunyai leher yang panjang. Leher mereka menjadi panjang kerana sejak kecil lagi anak-anak perempuan mereka dipakaikan gelung leher yang diperbuat daripada logam.


Kajian Juga Menunjukkan:

Tubuh yang tinggi membuatkan seseorang itu kelihatan lebih berwibawa,  anggun serta berketrampilan.


Pelbagai jenis profesion (spt juruterbang, pramugari, tentera, polis, wartawan, model, artis, atlet olahraga tertentu, dll) mensyaratkan ketinggian badan yang minimum pada tahap tertentu. Tubuh badan yang rendah mempunyai peluang yang agak kecil dalam memilih pekerjaan.


  Lelaki bertubuh tinggi lebih mudah mendapatkan penghormatan & perhatian oleh wanita atau lelaki lain.

Seorang yang bertubuh tinggi akan kelihatan lebih dewasa. Si adik yang bertubuh lebih tinggi dari kakaknya sering dianggap sebagai kakak.


Dan banyak kelebihan yang lain bagi orang yang memiliki ketinggian yang ideal.


KLIK DISINI

Share Share entry ini di Facebook

No comments :