Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Wednesday, May 30, 2012

Fenomena Baru, FACEBOOK Untuk Buat Duit! Infinity Downline RM2000 dalam SEMINGGU



ASSALAMUALAIKUM~


Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook. Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita  sebagai usahawan menggunakan kelebihan Facebook ini bagi memasarkan bisnes kita kepada pasaran!


Jom kita lihat, mengapa ianya perlu?


01) Ratusan Juta Pengguna Facebook


Pengguna Facebook terus meningkat dari hari ke hari. Manakala jumlah pengguna Facebook dari Malaysia adalah di antara yang tertinggi di dunia dan Asia. Kita tidak akan mengambil kesemua jutaan pengguna itu, sebaliknya kita boleh tentukan berapa ramai yang kita mahu sasarkan. Pengguna-pengguna Facebook ini pula biasanya akan membuka Facebook terlebih dahulu berbanding laman web yang lain. Malah tidak salah jika dikatakan, ada sebahagian pengguna Facebook tidak berminat untuk melayari mana-mana website seperti blog dan sebagainya. Mereka hanya aktif di Facebook sahaja atau paling kurang, mereka teramat kerap melayari Facebook pada setiap hari.


02. Facebook Ads


Dengan fungsi Facebook Ads berbayar yang disediakan oleh pihak Facebook, kita boleh membuat iklan yang fokus, tepat dan menumpu kepada golongan yang tertentu sahaja seperti umur, minat, tempat tinggal dan jantina. Fungsi ini tiada di mana-mana laman web pengiklanan yang lain.Walaupun FB Ads adalah memerlukan kos (berbayar), namun dengan wujudnya beberapa panduan dan kursus berkaitan pengiklanan ini, kita boleh mengelak kerugian dan kegagalan.


03. Facebook Mobile


Semakin banyak gajet yang dilengkapkan dengan aplikasi media sosial seperti Facebook. Pihak pengeluar gajet seperti Apple, Samsung, Nokia dan banyak lagi, kini memasukkan aplikasi media sosial ke dalam produk keluaran mereka. Daripada jumlah pengguna Facebook, sebahagian mereka mengakses Internet dengan menggunakan gajet elektronik. Bermaksud, mereka akan terus menerus online di Facebook walaupun tidak berada di rumah ataupun di pejabat (tempat bekerja). Ini adalah satu peluang untuk usahawan dan perniagaan, di mana usaha promosi kita begitu mudah dibaca dan sampai kepada pengguna-pengguna Facebook pada bila-bila masa.


04) Facebook Bersifat Viral


Aspek viral adalah salah satu ciri yang ada pada Facebook. Apa yang seseorang buat di Facebook, ia boleh diketahui oleh rakan-rakannya yang lain. Contohnya jika seorang pengguna FB klik Like satu Page bisnes, rakan lain akan tahu mengenainya. Lantas rakan-rakannya juga akan klik Like. Sifat viral ini juga dipanggil sebagai 'promosi dari mulut ke mulut'. Selain Facebook itu sendiri bersifat viral, pengguna-pengguna FB juga suka dan kerap berkongsi mengenai perkara yang mereka suka dan tidak. Jadi, 
apabila kita memaksimumkan teknik pemasaran di Facebook, mesej pemasaran kita akan menjadi semakin viral dan sampai kepada ribuan pengguna Facebook yang lain.


05) Pengguna Facebook Lebih Percayakan Rakan Mereka


Pelanggan baru amat sukar mempercayai kita, tetapi apabila rakan mereka mengatakan kita adalah usahawan yang boleh dipercayai, dari situ mereka akan mula yakin untuk membeli daripada kita. Mereka mungkin akan bertanya rakan-rakan mereka dahulu, bertanya di Group yang mereka sertai ataupun membaca tulisan rakan-rakan FB mereka. Selain daripada itu, apabila mereka melihat rakan-rakan lain berinteraksi di Fan Page kita, ia akan menyebabkan mereka juga mahu turut serta dan ambil tahu mengenai kita.








Since last week aku bnyk dgr pasal program Infinity Downline yang boleh buat duit dengan modal hanya RM100 dan menghasilkan keuntungan berlipat kali ganda melalui Facebook... bila aku buat survey tentang cara & method program ni mmg ternyata ianya boleh mendatangkan keuntungan yang cepat dan berganda² 


Apa yang best tentang Infinity Downline ialah anda hanya perlu sebarkan program ini di Facebook, dan sebab itulah sekiranya rakan Facebook anda mencecah 1000 orang, maka peluang anda untuk dapat RM100 sehari memang sangatlah mudah. Macam Facebook aku ada 3566 friends, probability orang berminat dengan bisnes ni memang banyak, so tak hairanlah kalau sehari dapat RM200-300. Sebulan? :)


Berikut antara yang menarik pasal bisnes ni (yang buat aku join dulu)


  • Dapat Laman Web Replika FREE - So, nak promosikan bisnes mudah, just bagi link dekat FB
  • Panduan & Tutorial Lengkap - Awal-awal join tak tahu apa2 sangat, so baca ni je
  • Tiada Risiko. Seorang Join dah balik Modal - Yang ni paling menarik bagi aku
  • Pembayaran Komisen 100% ke akaun anda - Yang ni best gak sebab duit memang transfer terus dalam akaun kita
  • Modal hanya RM100 - Kita nak join pun tak terasa berat sgt kerana risiko & orang yang berminat pun ramai! 

CARA AKU MUDAH JE, TIAP HARI KAN KITA LOG IN FACEBOOK, SO AKU POST TENTANG PROGRAM NI KAT FACEBOOK. KORANG PUN TAHU BOLEH KATA SEMUA ORANG LOG IN FACEBOOK TIAP-TIAP HARI.


Sekali sehari post pasal Infinity Downline pon berbaloi $$$$$

DALAM 1000 FRIENDS KAT FACEBOOK KORANG DALAM SEHARI MESTI ADA YANG BERMINAT DENGAN BISNES NI. KORANG KENA TAHU FACEBOOK SEKARANG BUKAN UNTUK KEGUNAAN SOSIAL SAHAJA, MANFAATKAN UNTUK BISNES DAN PENDAPATAN KORANG. 


So apa yang penting adalah

1- ANDA HANYA PERLU KELUARKAN MODAL RM100 SAHAJA.

2- PULANGAN INCOME YG LUMAYAN. 

3- TIADA KERUGIAN MALAHAN UNTUNG YG BERLIPAT KALI GANDA JIKA ANDA DPT LEBIH RAMAI DOWNLINE

4- TAK PERLU JUAL PRODUK.

5- TAK PERLU KESANA SINI.

6- TAK PERLU TRANSPORT.

7- JUST LOGIN FACEBOOK SEJAM PUN DH BOLEH DAPAT DUIT.

8- TAK PERLU ISI BORANG YG MEMENINGKAN KEPALA.


Sekiranya Berminat Hubungi Saya : 0176233509 (Farhan)

Share Share entry ini di Facebook

5 comments :

Anonymous said...

program infinity downline ni scam.. org yg mula2 mmg byk untung tp org yg kemudian, x dpt apa2.. sbb duit yg msuk tu duit downline yg byr..

Anonymous said...

program infinity downline ni scam.. org yg mula2 mmg byk untung tp org yg kemudian, x dpt apa2.. sbb duit yg msuk tu duit downline yg byr..

Siti Faridah said...

I need to trt

Farhan Abdul Razak said...

Salam semua ,ini bukan scam. program ini benar dan sesiapa yg ingin kan keuntungan perlu ada effort. bukan mcm scam program yg bayar dan duduk diam. sampai sekarang tidak putus2 terima income dan orang nakmasuk makin ramai. tq

Farhan Abdul Razak said...

saya boleh explain lg lanjut 0176233509