Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Thursday, May 24, 2012

Cara Lajukan Speed Broadband Anda



LEMBAB! SLOW! LAMBAT!
itulah perkataan yang selalu korang bahan b.band korang tu...
hahahaha...sian dier kene bahan...

Pada hari ini, aku nak bagi  tourial pasal Lajukan B.Band kita ni...
Okey, korang kene ikut step by step...

1) Pergi Start > Run >tulis cmd >klik cmd tu...
Pastu keluar macam ni...




2) Taipkan perkataan ini > ipconfig/all >Klik ENTER
Akan keluar seperti ini:




3) Akan keluar no Ip anda...tetapi pada gambar diatas...aku dah hidekan no IP aku...
Hehehehe...




4) Seperti gambar di atas ni...taipkan ping NO IP ANDA -t
Dan akan jadi macam ni...




Biarkan die reply macam tu...jangan tutup bende tu tau...biarkan die berjalan...
So, korang bolehlah surf internet macam biasa...
Paham tak?

Kredit - ini-aimansyafiq.blogspot


Share Share entry ini di Facebook

No comments :