Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Tuesday, July 9, 2013

Idea Jana Pendapatan Sampingan Untuk Pelajar IPTA/IPTS


Sekiranya anda adalah pelajar kolej atau universiti, apa agaknya yang anda boleh lakukan untuk buat side income sepanjang tempoh pembelajaran anda?

Sebenarnya anda boleh buat side income sebanyak mana pun yang anda suka, dengan syarat

Aktiviti anda tu tak menggangu jadual dan rutin pembelajaran anda
Aktiviti tersebut boleh buat secara part time atau bila anda free
Hasil daripada aktiviti anda tu berbaloi dan setimpal dengan usaha

Hanya ada satu jenis perniagaan yang amat-amat sesuai dengan situasi anda sebagai Mahasiswa iaitu dengan menyertai program-program Affiliate.

Boleh dikatakan bisnes “confirm” paling banyak untung. Kebanyakan orang pakai internet. Ejen akan memasar produk dan apabila ada jualan yang terhasil maka tuan punya produk akan membayar komisyen kepada ejen atau dengan nama lain yang lebih professional di internet iaitu AFFILIATE.

Mudah untuk pelajar! Sebagai affiliate kerjanya hanya melakukan pemasaran dan promosi sahaja. Untuk tau lebih lanjut pasal Affiliate untuk pelajar boleh rujuk MahasiswaAffiliate.com

Buat mereka-mereka yang dah pernah belajar sama ada di IPTA mahupun di IPTS, mereka pasti dah berpengalaman dan dah lalui susah payahnya nak teruskan kehidupan semasa zaman belajar. Kalau tak ada bantuan kewangan dari keluarga, adik beradik atau saudara mara, memang terasa peritnya hidup.

Boleh dikatakan hampir segala-galanya mahal.

Daripada yuran, buku dan juga kos sara diri. Bayangkanlah, sebagai seorang pelajar, lazimnya kita tak ada income kita sendiri. Tetapi perbelanjaan kita kadang-kadang tak jauh beza dengan orang yang dah bekerja.

Semasa zaman belajar, kita juga perlukan makanan, pakaian, tempat tinggal, pengangkutan dan lain-lain keperluan asas yang diperlukan oleh golongan yang dah bekerjaya. Kalau kita nak hidup selesa sedikit memang perlukan sedikit perbelanjaan.

Kita kena bijak berbelanja.Ya… saya tahu, sebenarnya memang tak cukup bila kita sekadar kata kena bijak. How? Macam mana yang dikatakan bijak dan macam mana yang dikatakan sebagai kurang bijak?

Makan kena kawal, berbelanja kena kawal dan nak keluar kemana-mana pun kena kawal diri. Pendek kata, segalanya yang memerlukan kita berbelanja dan bakal menyebabkan berlaku aliran keluar duit dari poket kita, kita kena lebih berhemah.

Memanglah orang kata, sebagai pelajar nak buat apa kita fikir hal-hal yang tak ada kena mengena dengan study. Secara teori ianya memang betul, tetapi realitinya?

Saya tak nak cerita lebih-lebih tentang susahnya nak jalani kehidupan di IPT. Buat rakan-rakan kita yang bakal melangkah ke IPT tu saya cuma boleh sarankan, kalian bersedialah dari segi mental, fizikal, dan kewangan.

Bukan semua masalah kita boleh selesaikan dengan wang, tapi percayalah bila kita ada sedikit wang, masalah yang kita hadapi akan lebih mudah diselesaikan. 

Share Share entry ini di Facebook

2 comments :

Anonymous said...

Jana Duit RM900 Sehari Tanpa Modal!

Asalammualaikum kepada semua sahabat, sedara mara, dan semua rakyat Malaysia..
Daripada berFB tak ada hasil, bagus berFB yang ada hasil,
Saya ada nak perkenalkan satu program dari US, yang boleh membuat pendapatan sampingan.
Free register, tiada apa2 bayaran di kenakan..
Tiada tipu muslihat.
Tak perlu cari orang.
Tak perlu jual barang, dan Kerja sikit2 je.
Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tau computer sikit2.
Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member.
Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang .
Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri..
pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni,
and paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu,mcm email,tweeter dan sebagainya.
Setiap orang yang open link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang.
Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, samaada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah.)

Ape2 pn cuba la dulu..

Kalau dah faham dan nak register, sila click:

http://jobandcash.com/?share=183512

ummu khayla jual vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Peluang jana pendapatan di rumah.