Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Tuesday, July 9, 2013

Bisnes Untuk Pelajar Zaman Kini 2014


Pada hari ini, saya lihat semakin ramai pelajar yang cuba memulakan bisnes sendiri walaupun secara kecil-kecilan. Ada yang buat MLM, ada yang buka kiosk sendiri kat kampus dan sebagainya. Inilah dikatakan kesedaran bisnes dalam kalangan pelajar semakin meningkat.

Banyak faedah jika para pelajar cuba mendekati dunia bisnes. Antaranya para pelajar dapat mengelakkan diri dari terjebak aktiviti-aktiviti luar yang tidak sihat seperti mencuri, ber”dating” dan sebagainya. Kenapa saya kata begitu? Cuba bayang kalau pelajar tersebut sibuk dengan bisnes mereka? Segala aktiviti yang tidak sihat dapat dibendung secara tidak langsung.

Ada ramai juga pelajar yang ingin berniaga tetapi tidak mempunyai masa dan idea untuk buat bisnes. Bagi saya, bisnes yang paling sesuai untuk pelajar adalah bisnes yang tidak memakan masa yang begitu banyak dan tidak perlu menjual barang. Hanya jual kemahiran dan idea yang ada. Ada ke? Mestilah ada. Semua rahsia akan terungkai dalam artikel ini. Jadi pastikan ada baca dengan teliti.

Baiklah. Contoh bisnes yang paling mudah adalah Affiliate. Dengan hanya promosi sahaja anda dah dapat duit. Jika anda dah dapat 10 tempahan bermakna anda dah dapat seratus. Menarik bukan? Tak payah jual barang pun. Promosi jer dah dapat duit.

Masih kurang faham tentang Affiliate? Baiklah, saya berikan sedikit penerangan. Dengan kata mudahnya Affiliate ini seperti ejen. Ejen akan memasar produk dan apabila ada jualan yang terhasil maka tuan punya produk akan membayar komisyen kepada ejen atau dengan nama lain yang lebih professional di internet iaitu AFFILIATE.


Tetapi anda jangan sangka Affiliate ni mudah bagi anda walaupun hanya buat promosi. Jika tidak ada orang buat tempahan, anda tidak dapat apa-apa pun. Tetapi saya ada rahsia dan formula sendiri dimana saya tidak ada kemahiran pun tetapi saya masih dapat hasilkan beribu-ribu ringgit dalam masa sebulan sahaja. Jika anda tidak percaya, klik disini kerana saya dah ceritakan dari A-Z bagaimana saya hasilkan duit beribu-ribu ringgit dalam hanya masa sebulan sahaja.

Saya berharap, saya telah membuka fikiran anda semua tentang bisnes Affiliate ini. Memang betul tidak perlukan modal. Jika perlukan modal pun, adalah modal ILMU di mana anda boleh pelajari daripada orang yang telah berjaya. Tidak lain tidak bukan, ilmu panduan itu anda boleh dapatkan di MahasiswaAffiliate.com
  
Share Share entry ini di Facebook

1 comment :

norman said...

Assalamualaikum tuan/puan,
KOPI KEMUDIK, SUSU KAMBING, KOPI NANDUK/BIO-ASLI, TANAH LOT
Assalamualaikum tuan/puan,
Mohon pasarkan Kopi KEMUDIK .
Penghantaran melalui pos.
Pembayaran secara bank-in atau cek.
Kopi KEMUDIK
Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
5 dalam 1

( Gula Halus , Krimer Bukan Tenusu , Kopi Segera , Habbatus Sauda , Fiber )

Kebaikan Fiber / Serat :

memudahkan proses pencernaan , memperbaiki pembiakan mikroflora yang baik , mengekalkan kesihatan saluran dalaman tubuh dan membantu mengurangkan pengumpulan bahan-bahan yang tidak diperlukan tubuh, khususnya organ dalaman.

Kebaikan Habbatus Sauda :

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain
“Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

RM 20 for 20 sachets

Postage cost : RM 10
Total cost : 30

To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
RM 22 for 20 sachets

Postage cost : RM 8
Total cost : 30
To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

Kopi Nanduk GOLD
http://www.bio-asli.com/?id=neorise
www.bioasli.com/?id=neorise
www.tvbioasli.com/?ref=neorise
www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

TANAH LOT
Assalamualaikum tuan/puan,
Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah
Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
Sesuai untuk tapak rumah dan bangunan
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html

http://kemudikberhad.blogspot.com/2012/10/koperasi-permodalan-melayu-wilayah.html
http://kelasenglishdewasakorporatveteran.blogspot.com/
https://www.facebook.com/norman.hashim