Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Tuesday, July 9, 2013

Bisnes Internet Paling MUDAH untuk PELAJAR


Tak tahu kenapa saya buat tajuk lain untuk internet sahaja. Dalam internet, ada pelbagai cabang membuat duit yang boleh dicuba oleh pelajar. Yang paling senang adalah affiliate.

Affiliate adalah mempromosi barang orang lain dan anda akan mendapat komisyen jika barangan tersebut terjual disebabkan promosi anda. Affiliate sangat mudah disebabkan tiada modal diperlukan dan masuk adalah percuma. Nak belajar affiliate boleh pergi ke sini... MahasiswaAffiliate.com

Jual produk fizikal atau produk bukan fizikal di internet. Lebih kurang macam jual beli Konvensional, tetapi medium jual beli adalah internet. Jual beli di internet amat menguntungan jika anda tahu cara promosi dan pemasarannya disebabkan cara pemasaran perlulah kuat dan hebat. Anda juga boleh membuat ebook sendiri dan menjualnya diinternet. Ha, bagus tak? Layan kat sini kalau nak tahu..

Iklan. Iklan dapat juga menjana pendapatan sampingan kepada anda terutama pelajar. Iklan ni saya boleh katakan sebagai pasif income disebabkan anda tidak perlu berbuat apa-apa. Anda adalah penyewa kepada tempat iklan tersebut. Kebiasaan, jika anda mempunyai blog yang ramai traffic, bolehlah anda berkira untuk beriklan.

Sekian,Terima Kasih 

Share Share entry ini di Facebook

No comments :