Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Monday, June 10, 2013

Masterchef Selebriti Malaysia Musim 2 Episod 29

Seperti masanya semakin hampir. 7 orang selebriti yang tinggal dalam Masterchef Selebriti Malaysia Musim ke 2 ini. Michael Ang menjadi satu-satunya peserta lelaki selepas Cat Farish menjadi peserta ke 12 tersingkir. Apakah yang akan terjadi dalam peti saji misteri dan ujian cipta rasa episod 29 ini?
 
Update:
Peti Saji Misteri – Kali ini mereka kena masak TESTIKEL KAMBING. Dengan bau yang agak hanyir, mereka bertungkus lumus walaupun kekeringan idea nak masak apa. Akhirnya Syanie dipilih sebagai pemenang dengan memasak nasik putih, telur kambing dan sayur. Hidangan yang lengkap.

telur kambing 

Ujian Cipta Rasa – Syanie diberi peluang untuk memilih kali ini sebagai ganjarannya. Ada 7 bakul yang mengandungi bahan-bahan dari 7 buah negara. Dan ada tambahan pula setiap peserta dapat dada ayam sebagai hidangan protien. Hanya 1 minit di pantry dengan 6 bahan memasak.
Syanie -Thailand. Kenchana-Vietnam. Enot-India. Syura-Indonesia. Che Ta-Filipina. Micheal – Jepun. Celina – China.

Untuk pusingan kali ini, Syura dipilih pememangan dengan memasak ‘Nasi Indonesia’ sekaligus akan menjadi ketua dalam cabaran luar nanti. Michael Ang, Che Ta, Celina dan Enot akan ke pusingan penyingkiran. Syanie dan Kenchana terselamat.

Bila Dapur Panas, Watak Lain Jadi Jelas


Share Share entry ini di Facebook

No comments :