Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Belajar buat Baju Kurung & Melayu STEP-BY-STEP (Panduan Lengkap)

Wednesday, May 22, 2013

TEKNIK BERENANG | TIPS & PANDUAN BELAJAR BERENANG DENGAN MUDAH!


PER: Pelajari Asas Berenang Dengan Mudah!
Tidak dinafikan, cara terbaik untuk belajar berenang adalah dengan mempelajarinya secara praktikal. Tetapi, seringkali yang menjadi masalah, anda tidak tahu tentang teknik sebenar bagaimana untuk berenang.

Jadi, mahu atau tidak, anda terpaksa cuba-cuba sendiri dan berenanglah anda secara hentam keromo sahaja... bila ditanya.. "Buat apa tu?".. "Saje je suka-suka main air"... . sedangkan, niat dihati mahu belajar berenang.

Sebenarnya, untuk pandai berenang, ada perkara-perkara asas yang perlu anda ketahui. Antaranya adalah seperti kaedah kawalan pernafasan, body streamline, kaedah menendang dan menolak air dan sebagainya. Kemahiran berenang, adalah satu kemahiran yang perlu dipelajari dengan tertib. Maksudnya, ada teknik-tekniknya yang perlu dipelajari. Ia bukanlah sesuatu yang "natural".. dimana, anda masuk-masuk sahaja dalam kolam, terus pandai berenang seperti ikan.

Untuk memudahkan anda mempelajari tentang perkara-perkara asas ini, saya telah hasilkan sebuah ebook bergambar yang disertakan video, tentang teknik-teknik asas berenang.

Di dalam ebook ini, saya menunjukkan anda teknik berenang gaya breaststroke, ianya adalah teknik berenang yang paling mudah dan paling asas untuk anda pelajari di peringkat permulaan.
Berikut adalah sebahagian snapshot kandungan ebook ini.
Share Share entry ini di Facebook

No comments :